Waarom leren programmeren?

Het is de 21ste eeuw en iedereen heeft te maken met technologie, bankieren, educatie, communicatie maar niemand weet hoe je code moet schrijven of lezen. Een programmeur kijkt echt niet de hele dag naar cijfertjes op een scherm. Het is geen kwantummechanica, iedereen kan het leren. De hedendaagse programmeur zit ook niet op zolder de hele dag codes te typen, hij is juist veel aan het communiceren. Niet alleen met zijn opdrachtgever maar ook met de eindgebruikers. Hierdoor kan hij bepalen wat de wensen zijn en komt hij met de beste oplossing.

Waarom ons?

Bij LAB delen wij graag onze kennis en kunde om iedereen kennis te laten maken met programmeren. Dit leert je creëren in plaats van consumeren. Wij doen dit dus niet per definitie om iedereen op te leiden tot programmeur, maar om iedereen vaardigheden te leren waarvan zij in elk beroep profijt hebben.

Tot slot nog een inspirerende video. In deze video leggen beroemdheden als Bill Gates, Mark Zuckerberg en will.i.am uit waarom het belangrijk is om te leren programmeren.

Cursus aanbod

Een introductie tot programmeren, code achtergrond
Een introductie tot programmerenmore_vert
De inhoud van een webserver, computer setup achtergrond
De inhoud van een webservermore_vert
De inhoud van een webserver, computer setup achtergrond
Werken met Office365more_vert